Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Počasí je příznivé na manifest

Nevím jak vám, ale mně připadá ta poslední doba nějak převrácená. Před devětadvaceti lety jsem chápal, že lidi už mají dost toho svázání, nakukovali obdivně k sousedů, kde byly i v březnu jahody, či různé druhy exotického ovoce,

které jsme ani neznali. Super magnetofony a rádia, prostě nablýskaná vábidla. Oni mohli cestovat po světě, my jen ve vybraných destinacích i když to tak docela pravda také nebyla když si přečtete např. kde studoval pan Drahoš, ne každému se poštěstilo se dostat na západ, podobně jako V. Klausovi st. a dalším. Krom toho jsme věděli, že si Němec koupí z platu dvě televize, či ledničky apod.  Jen jsme nevěděli, že ten Němec si na druhou stranu nemůže dovolit chaloupku, chatu a proto že mu zbývají peníze na cestování, no a abych byl objektivní jejich produktivita byla prostě vyšší, nežli u nás. To, že nemáme u nás Japonské televize nebo rádia apod. jsme přičítali hlavně bolševikovi, málokdo věděl, že tak, jak se dnes udělují sankce proti Rusku, tak byla embarga na  zboží do soc.bloku. Vlastně politika – boj – východ vs západ. Pozitivum bylo v tom, že lidi byli aktivnější a dokázali si sami vyrobit spoustu věcí, které si s těmi západními nezadali a udělat dítěti na podzim draka nebo hvězdu, psaníčko nebyl žádný problém. Kolik dětí dnes pouští dráčka kterého tatínek nekoupil v obchodě?  

Dnes je doba která je v mnohém lepší, ale dá se vyvažovat i negativy – kriminalita, drogy, nejistota, zadlužování, bez jistoty splacení a následnou návštěvou exekutora atd.  Ale i tak je mnohem lépe, cestování volné do celého světa – tedy s vyjímkami někde se válčí, někam jezdit se nedoporučuje, tu a tam spadne letadlo a terorismus je oproti minulé době v podstatě také novinkou. Migrace ve velkém, lidé utíkají hlavně z ekonomických důvodů, takže ona „humanitární“ akce paní Merkelové se totálně zvrhla, navíc ti, kteří jako jediní chránili Schengenský prostor byly hned od počátku zrazováni a nálepkováni. Jo – to je vlastně také novinka a změna oproti minulosti – urážky, které už nejsou zařazeny do trestního práva jako trestný čin, i když zůstal útok na úřední osobu, pomluva, nebezpečné vyhrožování, ale nezdá se vám, že se v této oblasti policie místo toho aby konala, raději otočí hlavu, nebo neslyší, nevyhledává , což je jedna z jejích povinností.  Atmosféra zhoustla –pan Kalousek už není jen dvakrát do týdne v médiích, ale téměř každý den. Nová strana a její voliči se jistě už smířili s tím, mladí hoši jsou tak trochu práskači a to bez rozmyslu a bez ohledu na nějakou budoucnost. Že jejich zástupkyně na youtubu lká nad tím, že jsou nekvalitní drogy, když  je po nich kocovina a předvádí kouření – trávy, šňupání kokainu a co já vím co ještě. Jak hospodaří jejich zástupce s penězi daňových poplatníků v Praze, je otázkou stejně jako průhlednost používání těchto prostředků.

     Ano počasí je příznivé si zítra vyrazit a zařvat, vykřičet ze sebe frustraci, z čehokoli … nebojte se oni vám moderátoři a placení vyvolávači jistě dají téma, proti komu se bude křičet. Máme se tak jako nikdy … tak nějak to říkala paní Němcová z ODS – jestli se mýlím tak mne opravte. A protože se máme dobře tak mne někdo řekněte, co vlastně ti křičící a vyzývající k demisím, odchodu  různých osob veřejného života / no popravdě ono se to časem vždy mění, takže před pár lety to bylo Kalousek do tepláků, Nečase do koše apod./ co vlastně chtějí? Na základě jakých relevantních důkazů nálepkují premiéra? Na základě toho, že někdo si přizpůsobí k obrazu svému výklad PŘEDBĚŽNÉ zprávy z Bruselu? Kdo jí přeložil --- no spíš předložil a předkládá její vyklad – pan Kalousek. Takže jedna stížnost od Pirátů do Bruselu teď i Kalousek bude posílat nějaké upozornění na tuto zprávu na NSZ – nejspíš tam má někoho kdo mu něco dluží – jak to v těchto výšinách funguje, protože s místopředsedou jiné strany by se média nebavila. Tak jak to dělají  s člověkem, který zastupuje straničku pod prahem volitelnosti. Sdílím rovněž názor, který jsem si vyslechl od pana Hejmy, že je paradoxem, když demonstranti požadují nezávislost soudců a soudů, ale sami svým jednáním tento požadavek likvidují. Nebo si umíte představit, v jakém postavení bude – nebo budou ti, kteří budou rozhodovat o vině a trestu, nebo nevině A. Babiše?

No nic bude krásné počasí, nálada bude nádherná, kavárníci zase vydělají na tekutinách různého druhu, muzikanti vám zahrají za to, že jste přišli  v tak hojném počtu, no pro ně je to také reklama a navíc ani tyto koncerty nejsou zdarma, ale vždy je organizátoři zaplatí. A třeba  najdete i místo, kde vám dají nějaký ten transparent  třeba s nápisem  JSEM TU ZA SEBE A NIKDO MI NEZAPLATIL – DEMISI. A kdybyste snad nevěděli co dál nebo nějakou orientaci v tom plném Václaváku, tak si brnkněte na pódium paní Issové  ona  vám jistě telefon zvede s otázkou :   „Jak vám mohu pomociiii???!  

Příjemnou zábavu – to ty minulé generace měly jen 1.Máj a VŘSR.

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 3.6.2019 14:35 | karma článku: 34,28 | přečteno: 777x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik