Pár postřehů

4. 04. 2020 12:40:49
Snad začnu tím, který, jak se domnívám mrzí mnoho lidí. EU a její, v podstatě nečinnost. Na několika případech z minulosti až po současnost se ukazuje, že toto uskupení je nefunkční. Zejména jeho řídící Bruselské orgány.

Osobně jsem přesvědčen o tom, že EU měla být pouhým uskupením pro hospodářskou spolupráci a nic víc. Když vzpomenu na to, jak kritizovala Maďarsko, které v rámci ochrany Schengenského prostoru začalo na své hranici stavět plot proti nelegálním migrantům, tak mi snad dáte za pravdu, že to byl jeden z jejích neadekvátních kroků, potom ona nařízení o nabírání imigrantů – jak si něco takového mohou dovolit nám diktovat, vždy jsem se domníval, že tohle je demokratické uskupení zemí v Evropě, ale zdá se, že se z demokratické instituce stala instituce diktátorská. Návrhy na tresty, pro země, které budou odporovat, no vážení, to už je to poslední. Nejhorší na tom je to, že jistá paní poslankyně Jourová, ale i další našinci, kteří mají hájit svojí zem, se k tomuto diktátu přidala. Je neuvěřitelné, kolik důvěry této paní, dává pan premiér. V současnosti se zabývá tím, že hodlá podporovat mediální prostor – zejména ČT, která je prolezlá moderátory, kteří prezentují své osobní názory, tlačí svými otázkami k odpovědím, jaké chtějí slyšet, takže je to dnes vice než kdy jindy propagandistický bulvár. Nucené poplatky do této černé díry kde se vyplácejí nadstandartní platy, jsou ostudou a jejich zrušení ke kterému bych přidal i Senát a odchod z EU, jsou nejspíš jen snem. V posledních akcích vedení EU byla kritika uzavření hranic kvůli šíření koronaviru, varovně zvedající prstíček dámy, která po nějakém čase zjistí, že to, co děláme má logiku a naopak oni jsou v průšvihu, protože nedokázali zařadit vyšší rychlost v organizovanosti a pomoci, ale naopak se ukázali jako brzda, což se projevuje strháváním vlajek s hvězdami a vyměňováním za vlajky Ruské viz Rakousko nebo Itálie, kam přiletí lidi z toho sankcionovaného Ruska, pomáhat. Dá se říci, že EU, nebo lépe její parlament a orgány, dokáží nařizovat a diktovat, ale nějaká iniciativa a akčnost jim naprosto chybí. Příkladem je právě ona ochrana Schengenu, která se v podstatě neuskutečnila a vše bylo ponecháno na národních státech, nyní např. na hranici Řecka s Tureckem. Nezvládnutá situace s nelegálními imigranty není jen chybou Německa, ale Unie jako spolku, který měla organizovat tento nápor, kontrolovat, vystavovat doklady a nenechat je potulovat se po celé Evropě v neznámých počtech a namnoze i džihádisty z IS. Pokud se v této věci nezasáhne, pak bude v Evropě velký problém, který nedopadne dobře.

Další záležitost, která mne zaujala, je návrh KSČM o seškrtání výdajů na neziskové organizace. Hned se objevili křiklouni, kteří používají místo argumentů proti, hlavně stranickost. Ale to jsou dost mimo mísu, neboť pro to jsou jak příznivci SPD nebo Trikolory, ale osobně se domnívám, že i většina občanů této země. Říká se : Jiný kraj, jiný mrav, a tak mají v jiných krajích tyto záležitosti zařízeny jinak. Někde mají vyčleněno určité procento daní, se kterým může poplatník volně nakládat a věnovat jej třeba na církev, nebo na spolky apod. neziskovky pak nejsou financovány státem z kapes všech poplatníků. V Rusku šli ještě dál, že zakázali financování politických neziskovek ze zahraničí, což by mělo být zavedeno i u nás. Minimálně si myslím, že by někdo měl v těch neziskovkách udělat pořádnou inventuru. Možná by se přišlo na to, že některé jsou jen názvem a ničím, nežli inkasováním peněz od státu, se nezabývají.

No a další a poslední věc, která mne zaujala, bylo ono pokoutné hlasování zastupitelstva Prahy 6 o odstranění sochy a pomníku maršála Koněva, zvláště v roce 75. Výročí ukončení II světové války a to, že se na porážce fašistů tento maršál podílel, je nezpochybnitelný fakt. Je to ubohé likvidovat historické objekty i manipulovat historii konce války. Zdá se, že nejen komunisti mají patent na manipulace, ale i novodobí hlupáci. V každém případě bychom měli být pyšní na to, že tu máme sochu člověka, který velel těm, kteří osvobozovali koncentrační tábory. Paradoxně jsme tímto krokem dali najevo, že nám až tak moc zase na tom osvobození těch lidi tak moc nezáleží. Jinak by to bylo, kdyby třeba pan Kolář tu válku zažil, kdyby někde bojoval, jenže on je jen mladý inkoust, který se chce před někým vytáhnout, v očích veřejnosti však ze sebe udělal jen onoho užitečného idiota pro něčí zájmy. Myšlení lidí tito manipulátoři, stejně nezmění, ani historii, která tu prostě je. Pokud se bude za každé nové garnitury takto politikařit, tak příště přijdou na řadu – povinně instalované Havlovy lavičky a bude se bořit současnost. Pro mne osobně by bylo pěkné, kdyby se soudila nedávná minulost, všechny ty rozkrádačky a ty konkrétní osoby mající podíl na ničení naší krásné země. Třeba taková doba přijde!

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 4.4.2020 12:40 | karma článku: 34.22 | přečteno: 782x

Další články blogera

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma článku: 33.50 | Přečteno: 662 |

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma článku: 39.99 | Přečteno: 1553 | Diskuse

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma článku: 31.22 | Přečteno: 573 |

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma článku: 36.65 | Přečteno: 795 |

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 493 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 649 | Diskuse
Počet článků 935 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1605

jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...