Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dejte jim co chtějí a otevřete všechno!

Také se vám poslední doba zdá být až neskutečná? Do které skupiny patříte? Do té, co chce nahradit všechno, všechno otevřít, neočkovat se, nerespektovat žádná nařízení. Nebo jste v té druhé skupině, která respektuje nařízení

vlády v této krizové době a trpně sledující, jak to jiní torpédují a vy sami čekáte abyste mohli těm, co natahují ruku, ze svých daní platit? Co myslíte bylo by nám lépe v tom prvním případě, nebo v tom druhém?

Osobně se domnívám, že za současného stavu svolávat nějaké demonstrace a vyzývat lidi, aby otevřeli Česko, s tím, že údajně Chcípl PES, je vrcholem sobectví. Když se zamyslím nad tím, jak na jedné straně lidi v nemocnicích makají, jak se potí sestřičky v domovech důchodců v těch neprodyšných plastikových oblecích, když vidím, jak se někdo může snažit, tak je mi vážně smutno. Pan Landa se pěkně rozpovídal ve sněmovně, príma reklama pro něj. Kolik zastupoval lidí, 17 000? Proč tam tedy nevystoupí třeba i pan Minář, ten by jich zastupoval možná i 100 000. Co kdyby tihle "mluvčí" raději dělali něco pro lidi, pro tuto zem, abychom byli z tohohle marastu co nejdříve pryč?...  Proč tam nevystoupí někdo za ty běžné lidi, kteří respektují nařízení, kteří jsou tolerantní vůči jiným a odpovědní vůči nim i sobě? Ti totiž dokáží žít z vlastních peněz a úspor. Na rozdíl od těch, kteří si zvykli na statisícové příjmy. A potom tihle lidé zejména pracují a chtějí, aby tahle zdravotní krize co nejdříve pominula – i proto nosí roušky i proto respektují ona nařízení.

Kdo se přidává k té první skupině, která je netrpělivá a už by nejraději chtěla rozběhnout tuto zem do „normálu“ a to za každou cenu?  S podivem musím konstatovat, že se k nim přidává i Senát, který odmítá postih těch, co nerespektují vládní nařízení. Otázka proč?  Ví páni senátoři, že třeba v Německu se řeší pokuty za nenošení roušky hned na místě – 500 euro, ví že nejen Německo ale i Rakousko a myslím si že i jiné země, uzavřely příjezdové cesty k zimním areálům. U nás sice existují zákazy, nicméně ve zpravodajství televize stojí moderátor před běžícím sněžným dělem. Proč nasněžují? Na to, aby přivítali ty, kteří prostě přijedou autem až nad sjezdovku a hurááá. Uzavřely se vleky, nejspíš kvůli tomu, aby se tam nesetkávalo mnoho lidí pohromadě – ale okýnka všelijakých občerstvoven jsou otevřená a u nich davy lidí. Všude v okolních zemích lidi chápou situaci, jen u nás jsou tací, kteří vždy budou něco porušovat. A kdo je zastaví? No nejspíš nikdo. Policie se stává jen průvodci demonstrujících, slušně upozorňující na to, že by pán měl mít roušku a paní by jí neměla mít pod nosem. Pokud to bude takhle pokračovat tak budou tihle přetírat nápis na služebních vozech jen se slovy POMÁHAT. Prevence je pěkná věc, ale pokud se lidi prostě nepodvolí nařízením potom je nezbytná i represe. A důsledky této marnosti budou zase jen odchod mnoha policistů z řad policie – a kdo si tohle bude připisovat – pan ministr vnitra Hamáček, policejní prezident a další nadřízení, neboť je obava, že by se o ně v případě vymáhání práva, snesla sprška kritiky z řad novinářů a televizí.

Další, kdo straní té první skupině jsou média nejen TV, ale i tisk či weby. Když se nelíbí vaše komentáře, tak vás zablokují – a vyřadí vás z diskusí natrvalo – napíší vám, že jste porušil podmínky, aniž by uvedli jaké. Když je diskuse kritická, tak se zruší úplně, protože údajně byla porušována slušnost… naposledy to Novinky udělali s diskusí o avizované akci Otevřeme Česko, Chcípl PES.

Situace je mnohdy nepřehledná, někdy s úsměvem sleduji, jak hovoří moderátor s paní Jourovou, která říká, že byl dohodnut jednotný postup v rozdělování vakcín,  ale že by si ČR mohla koupit i individuelně. Před tím ale sdělí tisková mluvčí MZ, že se s naší malou zemí nebudou ony velcí prodejci vakcín vůbec bavit. Tuším, že něco podobného chtělo udělat Maďarsko (pokud to nebyla nějaká fáma) a chtěli nakoupit Sputnik V z Ruska, ale EU jim údajně pohrozila sankcemi. No, pokud je to pravda, pak je pro mne záhadou (a to pominu všechna ta prohlášení pana MZ Petříčka, jakým je Rusko pro nás nepřítelem, o výrocích BIS nemluvě), v jakém klídku se domlouvá paní Merkelová s Putinem na společné výrobě a výzkumu vakcín proti Covidu.

Včerejší televizní zpravodajství připomínalo spíš reportáž z Americké kolonie, kolem dokola Kapitol, Kapitol, Kapitol… jistě jste to také sledovali. Pěkné bylo poslouchat informace které vyvrcholily tím, že byly u některých demonstrantů zajištěna výbušná zařízení. Kdosi hovořil dokonce o pokusu o převrat … no napadá mně, jak může pár tisíc lidí dělat převrat, ale kdo ví oni tam jsou už dál, už jen kam asi by se tak převrátili? Stále jsem poslouchal o kolébce demokracie… nechci být zlý, ale co je to za demokracii, kde řekne prezident .. a ti, co nás nebudou poslouchat, těm zkroutíme ruce za záda. Z kolébky nám kukačky nakladly vejce do několika stovek hnízd po světě, jejich letadlové superlodě brázdí všechny oceány v místech, kde je jejich zájem, ta kolébka rozpoutala mnoho válek, zosnovala nejeden převrat, a navíc se cítí být povolána nás kritizovat, že špatně nakládáme s romskými spoluobčany. Tolik času, kolik bylo tomuto tématu věnováno, se nedá srovnat např. s osvobozením země, nebo připomenutím Mnichovské zrady!

následuje článek :miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/763635/podivuhodne-rozdily-v-demokratickem-svete.html

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 8.1.2021 12:46 | karma článku: 38,35 | přečteno: 1809x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik