Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor, který tvrdí, že Václav Havel byl v podstatě nikdo, sám sebe usvědčuje z očividné nevzdělanosti. Jméno Václava Havla bylo československé i světové kulturní veřejnosti známo hned po premiéře Zahradní slavnosti (v dramatizaci Jana Grossmana a režii Otomara Krejči), kterou Divadlo Na zábradlí uvedlo v prosinci 1963. Prvotina tehdy sedmadvacetiletého autora V.H. se stala mimořádnou kulturní událostí, Zahradní slavnost a další hry uváděly čtvrt století přední světové divadelní scény. Díky tomu Havel dostával ze zahraničí honoráře, jeho příjmy vysoce převyšovaly zdejší průměr. Je známo, že ze svých financí rozpůjčoval respektive daroval lidem, které komunistický režim připravil o slušnou existenci téměř půl milionu korun. Mohla bych připomenout Havlův esej Moc bezmocných či proslulý dopis prezidentu Husákovi.

Ale jen pro pořádek: Kde jste byl Vy, pane Nigrýne, když Havel měl v patách estébáky 24 hodin denně, nebo když byl ve vězení?

6 3
možnosti

No jo,bláhová,pardon,Blahová.Rv

1 1
možnosti

Radsi letiste "Havel", nez vodka jmenem "Putin" nebo slivka jmenem"Zeman"

0 4
možnosti

Jooo, co by za sveho zivota Vaclav za vodku a slivku dal. I svoji dusi. Kluk jeden darebna.

3 0
možnosti

Havel ne Havel, prostě blog. Mezi těmi o vycházejícím a zapadajícím sluncem aspoň jeden. Díky. Kurňa kde je Mlíkař? A kde jsou autoři co jsem rád četl?

0 0
možnosti

Kdekdo kádruje Havla, ale historii nepřepíšete. Havel byl prostě včas na čele převratu, dal mu směr a stal se prezidentem. To je historie. Ostatní čekali a mysleli si, že komunisti jsou tu navěky. V tom je jeho zásluha, měl čich a odvahu.

4 0
možnosti

Jsem si všimnul, jak mnoho zahořklých, stárnoucích nýmandů a služebníčků bolševismu prožívá v tyto dny bolestné chvíle. Dobře vám tak. Václav Havel by s vámi měl soucit, já ne. Rv

6 2
možnosti

...esenbáckej bloger to zase Havlovi nandal...Rv

7 2
možnosti

Jak se stát bohem, podle Miroslava Nigrina. (groteskní úvaha)

7 0
možnosti

Ano, kdyby byl chlap tak by si vybral kvalitnější lidi do svého týmu a nikoliv socialistické všeumělce.

5 0
možnosti
Foto

Měl a mám ho rád i s jeho chybama, kult kolem něj uměle i po jeho smrti tvořený mě krká... ale tenhle plivanec, to je fakt síla, skoro bych řekl , zlatej pan Hermánek :(

5 4
možnosti

Psycholog by rekl, ze mate problem s pocitem menecennosti.

15 4
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik