Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trefné a navíc pravda. Souhlasím...

1 0
možnosti

Však už tím, kdo se zvolí, se vyjadřuje vůle lidu. A ne že se tam posadí loutka, která bude papouškovat toho, kdo nejvíc křičí.

1 0
možnosti

Jsem přesvědčen o tom, že pan Drahoš i některá svá stanoviska během prezidentování i pozmění. Že si uvědomí, že musí být hlavně pro 90 % občanů mimo Prahu. Rozhodně tady nechceme druhé pana Havla, Klause nebo Zemana, ale prezidenta typu T.G.Masaryka - pro všechny občany. A to se musí i pan Drahoš - akademik, teprve naučit. Věřím mu.

0 1
možnosti

O významu Vaší první věty jsem přesvědčen i já. Klidně se může měnit co půl hodiny - je o tom celý hlavní článek nad touto diskusí.

0 0
možnosti

P15e58t39r 75B26e49r38a22n

15. 1. 2018 12:30

Nejsem pražák a jsem moc rád, že toho prolhaného opilce na Hradě, obklopeného chamtivými patolízali konečně vystřídá slušný člověk, za kterého se nebudu muset stydět a bát se, že ho porazí vítr....

Jsem naopak moc rád, že na Hradě vypukla panika...;-D

2 2
možnosti

J27a56n 37B41u28r66i97a40n

15. 1. 2018 11:42

Pletete se - Zeman nevyhrál v žádném kraji. O vítězství v kraji by se dalo hovořit, kdyby v nějakém kraji přesáhl 50 %, protože prostě ve většinové volbě je to prostě tak, že ten, kdo má 40 % nemá jisté vůbec nic.

Je klidně možné, že ve druhém kole prostě Zeman dostane znovu těch 40 % a jeho protikandidát bude mít z 25 procent 60.

2 2
možnosti

Nechme lidi, ať si vyberou. Starej hradní pan by už jen s ohledem na jeho zdraví fyzické a sem tam i duševní už vystřídat potřeboval.

3 2
možnosti

M43a19r89t96i45n 34H76o50r88a

15. 1. 2018 10:34

Několik málo postřehů:

1. opravdu si myslíte, že někdo bude řešit Čínu a nějaké "čelem vzad"? ..... Víte, já do Číny pracovně jezdím tak dvakrát do roka. Znám tu zemi a vnímám její překotný vývoj. Mám tam spoustu přátel, což je samo o sobě zvláštní, protože číňaní (bez ohledu na národnost) jsou velmi uzavření. Holt, Mao visí nejenom na chrámu na Tiananmen, ale všichni (ať už pozitivně, či negativně) ho tam mají v sobě... A pořád je to tak, že 350 milionů číňanů se rozprostírá na "území" střední třída až nechutně bohatý a to jsou ti, co v poklusu probíhají Prahu a ostatní evropské metropole a o ty tu stojíme a chceme je tu aby tu utratili něco z té tvrdé měny (USD) co vozí sebou... Hlavně je tam ale pořád miliarda regulerních otroků, co žijí z ruky do huby a sem se nikdy nepodívají. A tyhle musí centrální komunistická vláda dokázat uživit, či jim alespoň ucpat hubu, protože pokud by tihle prohlédli, umlátili by vrchnost čepicema. A přesně tohle celé je jasným důkazem toho, kdo tu byl a je loutka: představa že tady čína bude ve velkém investovat, stavět fabriky a zaměstnávat našince byla a je od začátku naprosto směšná! Jim jde o know-how (tak si koupí ŽĎAS), jde jim o evropské peníze, které potřebují nalít do ekonomiky tam a ne tady! A taky potřebují otevřít prodejní kanály, kam by to zboží následně tlačili. Komu tyhle Zemanovy tanečky pomohly a komu to otevřelo cesty k výhodným investicím v Číně, na to si prosím odpovězte sám.... Snad vám bude ku pomoci třeba to, jaká je meziroční bilance čínských investic v ČR. Dohledatelné.

2 1
možnosti

M22a68r12t89i77n 88H43o70r11a

15. 1. 2018 10:45

2. Pan Miloš Zeman při svém vítězném projevu po historicky první volbě prezidenta ČR povídal, že bude prezidentem dolních 10ti milionů. Jak se mu to povedlo, nakolik naši zemi stmelil a nakolik polarizoval, nechť si každý odpoví sám. Nechť si každý odpoví i na to, nakolik a kdo si tehdejšího nováčka Zemana ochočil. A popravdě - nechť každý volí jak se mu jenom zlíbí. Protože některé věci - jako "tahle země je naše" není potřeba v téhle souvislosti zdůrazňovat. Stejně tak jako není potřeba vytahovat zákeřně Benešovy dekrety, poněvadž naše vztahy s Německem jsou vyřešeny hned několika bilaterálními smlouvami, ale holt se podobný "materiál" do kampaně hodí.

Pro mně, ať to dopadne jak chce, se nezmění vůbec nic. Pan Kellner si to nakonec - pokud MZ skončí, zase nějak vyřeší. Je to fakt neobyčejný člověk a takových, co mají už dávno přesah ven z téhle republiky je tu víc. Já bych si ale fakt přál spíš prezidenta, co je spíš pro ty obyčejné. Někdo kdo si tři roky po volbách nepotřebuje "vyřizovat účty" s neúspěšným protikandidátem, někdo kdo dokáže říct i něco pozitivního a ne jenom hrát na strunu "to jim to zase dal" - rozumějte těm úspěšným (závist je věčná), někdo kdo neudělá i za tak triviální věci jako je jmenování profesorů nechutnou komedii.... Zkrátka kdo dokáže i někoho pochválit (nemyslím jenom členy SPO), vyzvednout, říct bez nějakého plivance že se nám třeba i něco podařilo..... Někdo kdo si nebude ohýbat Ústavu a hledat něco co tam není, aby si pak mohl vykládat podle svého co tam je..... A přiznám se - mám paměť jak slon - někdo u koho si když se na něho podívám, nevzpomenu si na Bamberg, Štiřín, kufřík od 18x trestaného recidivisty, oposmlouvu a Olovo. Chápu že tohle už je osobní, ale opakuju - ať tam klidně je další volební období - už jsme si zvykli a ještě chvilku to vydržíme. Akorát bych byl strašně rád, kdyby tahle republika už nebyla tak moc rozdělená a nevznikaly takovéčlánky, jako jste sem dal vy, kde to je o jediném: my a oni.

7 0
možnosti

Nenapadlo mě, že se může někoho dotknou otázka, jestli kandidát chodí sportovat. Možná občané nechtějí, aby kandidát (kterýkoliv) byl v sedmdesáti v takové kondici zhuntzován vlastním životním stylem jako Miloš Zeman v padesáti. Tolik k tomu nepodstatnému.

K tomu podstatnému z voleb: Servilnost, s jakou se Zeman obrací k Rusku a Číně pro prospěch několika málo osob a nikoliv lidu téti země (jak rád píšete) je potřeba odmítnout. To je otázka těchto voleb a odpůrci Zemana potom vyhráli ve třinácti ze sedmnácti krajů. Nehledá se tudíž kopie "jakéhosi Havla", ale originál, respektující ústavu, zákony a rozhodnutí soudu neplazící se před východními autokraty.

Pokud nevyhraje Zeman, možná se na hradě budou realizovat herci, zpěváci a zkrachovalí politici (spíše ale uznávaní diplomaté avědci), ale určitě ne kreatury nakládající s tajnými informacemi bez bezpečnostní prověrky a ruští špióni vybavení prezidentem diplomatickým pasem. Z týmu Miloše Zemana je pro ČR užitečný jen ten fikus (ale nepřeju mu Ovčáčkovu péči).

3 3
možnosti

Ano, podhradi jsou Genossen Ovcacek Mynar a dalsi. Ti kujou zelezo dokud je zhave. V lete uz po nich nestekne ani pes.

2 0
možnosti

J38a31r34a 16R52a20n86k

14. 1. 2018 22:22

Nejvetsi kuplir tam doposud je, tak jak mohou ostatni krome Mynare a Ovcacka mit co do cineni s piklemi, to byla vzy zalezitost komunistu.

2 4
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik