Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Otec Merkelové byl protestantský farář a ona se často v těchto intencích vyjadřuje, tj manýristicky umravňuje. Politik ale není farář, dobrý politik je ten, kdo hledá cesty k rovnováze

1 0
možnosti

J42i64r65i 70T34i54c42h12y

21. 6. 2018 18:48

Jsem si jist, ze Polaci klepnou Merkelovou za ty vylevy pres prsty.

2 0
možnosti

J29a70n 50R70á54ž

21. 6. 2018 17:58

O vztahu k Něměcku rozhodovala Postupimská konference. Hlavním výsledkem konference byla Postupimská dohoda, ve které jsou stanoveny tyto nejdůležitější závěry:

Veškeré německé anexe po roce 1937 budou vráceny zpět, Rakousko bude opět odděleno od Německa.

Pro spojeneckou okupaci Německa byly stanoveny hlavní cíle: demilitarizace, denacifikace, demokratizace a demonopolizace.

Rozdělení Německa a Rakouska do čtyř okupačních zón.

Některým státům byly stanoveny nové státní hranice, přičemž např. Československo ztratilo Zakarpatskou Ukrajinu a sporná otázka polských hranic byla řešena dočasně a konečné řešení bylo ponecháno na konečném smluvním uspořádání polského vztahu k Německu, až bude v Německu ustavena vláda k tomuto aktu způsobilá.

Byl uznán požadavek na odsun Němců zůstávajících mimo německé hranice v Československu, Polsku a Maďarsku.

Okupujícím mocnostem byla přiznána možnost čerpání válečných reparací z vlastních zón

Okupujícím mocnostem se ukládá přesvědčit německý lid, že utrpěl úplnou vojenskou porážku a že se nemůže vyhnout odpovědnosti za to, co sám na sebe uvalil, poněvadž jeho vlastní bezohledný způsob válčení a fanatický nacistický odpor zničily německé hospodářství a musely způsobit zmatek a utrpení

Zdroj: Závěrečný protokol Postupimské konference

4 0
možnosti

Němci byli odsunuti, strašný zločin. Lidické děti byly naloženy na korbu náklaďáku a zplynovány. Antifašistům byly spoutány ruce za záda a byli podsunuti pod německou gilotinu. Jejich kat pak ještě po válce žádal československou vládu o důchod. Němci byli odsunuti, Češi a jejich děti vražděni. Odsun byl zcela v znamení Ježíše Krista: oni do nás kamenem, my do nich chlebem. Vražda a odsun - co je větší zločin?

2 0
možnosti

P98e45t44r 18U98h25e78r

21. 6. 2018 21:51

Při odsunu Němců zahynulo více lidí, než v Lidicích a Ležákách. Například v Přerově bylo zastřeleno téměř 300 lidí, mezi nimi i mnoho nemluvňat.

0 0
možnosti

Co Angela Merkelová skutečně řekla o odsunu? Zde je překlad inkriminované pasáže, která v Česku opět odsunula do pozadí tak nedůležité věci jako je sestavování nové vlády nebo dosazování bolševiků do státních podniků:

"Proto je náš vzpomínkový den věnován obětem uprchlictví a vyhoštění - obětem, protože valná většina těch, kteří prchají, jsou oběti. Němečtí vysídlenci a jejich rodinní příslušníci dobře znají rozsah tohoto pojmu. Vysídlenci byli obětmi, které trpěly hořkou nespravedlností. Ale nesmíme špatně rozpoznat příčiny a účinky. Vysídlení a uprchlictví Němců byly bezprostředními následky Německem zahájenou druhou světovou válkou a nevýslovných zločinů spáchaných během nacionálněsocialistické diktatury. To nicméně nemění nic na tom, že pro vysídlení chybělo jak morální, tak politické ospravedlnění."

Celý ten projev není o ničem jiném, než o tom, že Německo. kam před 70 lety přišlo 12 miliónů uprchlíků, má v kolektivní paměti uchováno, co to znamená přijít o všechno, být vyhnán z domu, usazovat se v úplně nové krajině. A ačkoliv je to se současnou situací těžko srovnatelné, ztráta domova a pocit úzkosti jsou podobné.

A hned vzápětí dodává, že Německo musí a bude nadále podporovat myšlenku smíření a porozumění v Evropě. Že migrace je velkým problémem, který je ovšem potřeba řešit na celoevropské úrovni a humánně, protože jsou to pořád lidé. Polovina všech uprchlíků na světě jsou děti mladší 18 let. "Chlapci a dívky, kteří by měli být ve školách a žít v bezpečí domova. Nikdo si neumíme představit, čím procházejí," říká doslova.

Angela Merkelová je skutečnou státnicí, vůdkyní svobodného světa, poté, co si Američané zvolili toho oranžového klauna, který zřizuje koncentráky pro děti. Není provinční šovinistickou populistkou jako 99 % naší politické scény. Ti nemají o žádnou humanitu zájem, ba ani tento koncept nechápou. Zato jim jde vrtět psem, řešit hovadiny a strašit lidi. Ale co si volíme, to máme.

9 3
možnosti

J60a36n 44R74á12ž

21. 6. 2018 17:29

Jestli jste poslední odstavec mínil jako vtip, tak ne že by byl moc povedený, ale dá se tomu zasmát.;-D

5 4
možnosti
Foto

Dr. Robert Flieder: Mír a německé nebezpečí. Naše doba 1947/9, r.53, s. 398-401 Kdo mohl sledovati z blízka a jako zralý muž to vše, co se dalo po první světové válce při budování míru, nemůže se dí­vati bez jistých obav na to, co se děje a co se připravuje dnes ke ko­nečnému likvidování války a válečného stavu. V první řadě jde tu o největšího viníka světové války, o Němce. Někteří z nás jsou ochotni ve všem, co se děje mimo nás ve vztahu k Němcům, zejména se strany těch nejmocnějších, viděti porušení svatých myšlenek, za něž se ve světové válce bojovalo, nebo dokonce snahu zneužívati zbýva­jících sil bývalého nepřítele k jakýmsi temným cílům. Ti, kteří tak myslí, zapomínají, že jsou ve světě a v životě národů také určité vžité mravní zásady, zejména u velkých národů, kteří se pokládají sami za dostatečně silné, aby si mohli dovoliti luxus velkomyslné ušlechtilosti i k nepříteli. To jsme již po prvé světové válce těžko chápali a sklidili jsme proto někdy až prudké odsouzení. Jest to otázka, zda lze každý národ získati a od­vrátiti do budoucnosti od zla — a tu konkrétně od násilí a útočnosti — odpuštěním, mírností, milosrdenstvím a ušlechtilostí? Máme s největším viníkem této minulé světové války, t. j. s Němci, více než tisícileté zkušenosti, a tyto zkušenosti, tedy osudy a rány námi skutečně prožité, naplňují nás v tom směru největší ne­důvěrou. Podle těchto našich zkušeností jest německá duše v po­měru k jiným národům zásadně násilnická a bezohledně a krutě pa­novačná. A tato duše ukládá si omezení jen tenkráte a jen potud, pokud nepokládá svůj vlastní národ okamžitě za dost silný, aby se mohl odvážiti násilí a útoku. V takových okamžicích dovede tato duše býti i velmi sentimentální a tím na čas zakrýti svou pravou podobu. A to právě svádí i velké národy nakloněné viděti ve světě spíše dobro nežli zlo k tomu, aby uvěřili v kajícnost a nápravu bývalého nepřítele.

6 0
možnosti
Foto

Kam zmizel můj příspěvek ??? Takže ještě jednou. Podle sčítání z roku 1930 žilo v pohraničí 726 416 Čechů. Před Mnichovem odešlo 25 000 osob . Po Mnichovu jich odešlo 125 425 Čechů a 11 647 Němců, 14 925 Židů. Při sčítání z roku 1939 žilo v pohraničí 291 000 Čechů a do roku 1944 jich bylo 400 000. Z pohraničí odešli státní zaměstnanci, ti co v důsledku pozemkové reformy zde získali majetky ( moji rodiče) ti, co zde brali důchody, učitelé. Ti, co zde zůstali, dál měli svoji živnosti, své domy, svá pole a lesy. Němci jim to nikdy nesebrali. To udělali komunisté. Rodiče když opouštěli pohraničí, tak jim německý statkář půjčil koně, povoz, aby si mohli odvést svůj majetek do vnitrozemí. Po válce je armáda generála Svobody postřílela a i jejich příbuzní, kteří přežili bombardování v Hamburku, statek vyrabovali[JK1] , okradli i mrtvé a ty pohodili na hnoji.

4 4
možnosti

J13o91s50e29f 66N31i28k49l

21. 6. 2018 18:44

Ústavní soud uvádí (v r. 1995), že odešlo ze Sudet 500 tisíc Čechoslováků..

1 0
možnosti
Foto

Dr. Edvard Beneš na Staroměstském náměstí v Praze 16. 5. 1945

„Bude třeba nově formovat politické strany a zredukovati jejich počet proti době předválečné, nově vytvářet poměr Čechů a Slováků a vylikvidovat zejména nekompromisně Němce v zemích českých a Maďary na Slovensku, jak se jen likvidace ta dá v zájmu jednotného národního státu Čechů a Slováků vůbec provést. Heslem naším budiž: Definitivně odgermanisovat naši vlast, kulturně, hospodářsky, politicky." To vylikvidování podle našich historiků stálo životy

35 000 lidí, kteří byli na našem území zavražděni. Jednalo se zejména o ženy, děti, starce. Holt jsme národ Junáků.

2 3
možnosti

Lži Václava Klause ml, (je je kluk toho pána, co krade pera) aneb jablko nepadá daleko od stromu.

Václav Klaus ml. napsal na svém profilu:

"Merkelová útočí na principy Česko-německé deklarace. Krom toho také lže - odsun byl výsledek II. světové války a předválečných zločinů."

Jenže Merkelová tohle nejen nezpochybnila, ale dokonce přesně tohle - téměř doslova stejnou větu - její projev obsahoval:

"Vyhnání a útěk Němců byly bezprostředním důsledkem druhé světové války započaté Německem, a nevýslovných zločinů během nacistické diktatury."

V originále: "Vertreibung und Flucht der Deutschen waren eine unmittelbare Folge des von Deutschland begonnenen Zweiten Weltkriegs und der unsäglichen Verbrechen während der nationalsozialistischen Diktatur."

...takže kdo lže?

6 4
možnosti
Foto

Jak za zločiny nacismu mohli Němci z pohraničí. Podle vaší logiky může za zločiny komunistů u nás, každý Čech, který je volil .

0 7
možnosti
Foto

I40v82a60n 87M61a74r83e65k

21. 6. 2018 15:50

Přesto se u nás najdou takoví, kteří na p.Posselta, a nakonec i p.Merkelovou nedají dopustit. ;-( Rv

7 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS