Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo na světě nemá takový talent k vytváření rafinovaných zápletek jako Angličané. Vezměte třeba Agathu Christie. Úspěch jejích nejslavnějších děl je založen na absurditě, nepravděpodobnosti, ba až nemožnosti zápletky.

Podobně v oblasti špionážní literatury. Zápletka románu Johna le Carrého a později i úspěšného filmu Špion, který přišel z chladu, je též značně přitažená za vlasy a právě proto je kniha tak čtivá a film tak úspěšný.

Prostě, obyčejné kriminální činy, kdy manželka propíchne ze žárlivosti manžela špicholákem, moc netáhnou. Nemají takovou šťávu. Podle mě už případ Litviněnko zaváněl nějakou špionážní hrou a teď už je to tuplem.

Hlavně pak bychom, my laici, měli být poučeni o technice těch otrav. Někdo píše, že Novičok je v bojovém nasazení plyn, aplikovaný třeba klimatizací vozu (první verze), druhý zase, že ulpívá na předmětech a nebezpečný je dotyk i po měsících.

Tak co tedy vlastně je pravda? A jak si může někdo splést plyn v klimatizaci s nějakým nátěrem kliky od domovních dveří. Prostě John Le Carré (1931) je proti těmto fantasmagoriím ubohý amatér.

Ten, kdo je v chemii lepší, než já, se může hodně dozvědět zde:

http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/1136/1136

5 1
možnosti
Foto

Ti Britové pracují s určitou interpretací nepřímých důkazů:

1) se stopami po látce, která má zřejmě po srovnání se vzorkem nvovičoku být shodná s tou verzí, která se možná údajně pro potřeby armády vyráběla v Rusku. A vůbec už si nepoloží otázku, zda jim někdo něco nepodstrkává. Jediné, co víme, je že se s nějakou obdobnou látkou pracovalo ve vojenských laboratořích ČR.

2) z textu zachyceného asi nešifrovaného radiového hlášení někde snad z Turecka do Moskvy, že úkol byl splněn.

3) z toho, že dva asi Rusové odjeli v době otravy Skripolových z Británie do Ruska

4) k zahubení Skripala měl Putin motiv.

Dva poslední body poněkud ale ztěžuje nalezení souvislosti s otravou dalších dvou britských občanů.

Závěr: GB má značné (intelektuální) mezery v obraně britských občanů před nálety chemických látek neznámého původu a poněkud pochybné účinnosti.

3 0
možnosti

Také mi to přijde šílené...

5 0
možnosti
Foto

že by jim tam běhal sériový vrah?

3 0
možnosti
Foto

Ono je často velmi těžké proniknout do motivace vraha. Představte si, že by krátce po roce 1989 nějaký zhrzený manžel, třeba ten od dnes tak populárních králíků, zavraždil skrytě ze žárlivosti Václava Havla.

V prvním okamžiku by to skoro 100% obyvatelstva považovalo za politicky motivovaný čin. Ostatně, teď je něco podobného na Slovensku s vraždou novináře Kuciaka a jeho snoubenky.

Slovensko žije mafiánskou vraždou s politickým přesahem a přitom to může být prachsprostá osobní msta.

4 1
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik