Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K95a24r71e95l 96B96o87k

7. 5. 2019 9:11

Z blogu jsem pochopil, že autorovi nejvíce vadí oslavy konce války v Plzni. Ale nikdo nikomu nezakazuje uskutečnit takovéto oslavy i ve městech, která osvobodila Rudá armáda.

2 0
možnosti

Na rozdíl od Rusů Američané nevraždili československé občany a neunášeli je do gulagů.

5 2
možnosti

J66a96n 98H37y83n57e22k

6. 5. 2019 11:30

Kdyby nebylo neznalosti historie a konkrétních děijinných faktů, ty jsou především v archivu a lze se k nim dostat, tak by se tady v diskusi nepsaly takové bláboly. Ta nenávistná kampaň proti Rusku je zavádějící a nesmyslná. Bohužel až sem se dostala naše společnost. Chudáci děti, co se do nich vtlouká.

4 5
možnosti

Moje generace školáků v padesátých letech jsme byli chudáci co se do nás vtloukalo. A tvrdě vtloukalo.

1 0
možnosti

Jezdívám na plzeňské Slavnosti svobody a viděl jsem v ulicích i na soukromých domech jenom vlajky české, USA a také belgické. Vlajky jiných zemí nikoliv.

3 1
možnosti
Foto

Jestlipak si někdo vzpomene i na armádu gen. Vlasova, která ve skutečnosti Prahu osvobodila?

9 2
možnosti

To máte jednoduché, nejdřív do nás 40 let hustili, že nás osvobodili výhradně Sověti.

Teď do nás už 30 let hustí, že nás osvobodili výhradně Američané.

Když to ještě deset let vydržíte, bude to vyrovnané.

A potom, v rámci dobrých vztahů s ekonomicky silnějšími sousedy bude považováno za nekorektní vůbec připomínat, že byla nějaká válka a okupace.

6 4
možnosti

Tím bych si jistý nebyl. Za těch 10 let se spíše v rámci neutuchajícího a chrabrého spojenectví spíše dozvíme že USA osvobodili i Moskvu.

4 3
možnosti
Foto

On někdo věděl, kdy válka skončí ???? Škoda Plzeň byl významný zbrojírenský závod, který za celou válku vyrobil skoro dvacet milionů dělostřeleckých granátů, téměř 18 tisíc děl, 20 tisíc dělových hlavní, a produkce se stále zvyšovala. Dělníci měli výhody, pobídky, přídavkové lístky. Dostávali poukazy do lázní například dělnicí v Luhačovicích byli ubytování v nejluxusnějším hotelu Alexandria nebo Palace. Nálety byly samozřejmě velmi nepříjemné, ale v době bombardování v dubnu 1945 nikdo nevěděl, kdy válka skončí. Fronta s Američany byla ještě přes 80 kilometrů vzdálená a v Českém lese byla celá 7. německá armáda. Škodovka měla zakázky na další stovky děl a vyráběla stíhače tanků v lednu a únoru 1945 jich vyrobila kolem 100-120 za měsíc. V březnu už jich bylo 178!

Pramen " Martin Polívka.

11 0
možnosti

Americké vojenské velení v Plzni prý mimo jiné zakázalo vydávat a rozšiřovat české noviny a české informační letáky. Plzeňským bojovníkům proti německému fašismu zabavili vysílačky, zbraně, fotoaparáty, a dokonce zabavili i zbraně československým důstojníkům a policistům. Veškerá písemná povolení, žádosti, stížnosti... prostě veškeré písemnosti musely být napsány v českém i anglickém jazyce. Americké velení také neustále opakovalo a kontrolovalo své nařízení, že německým důstojníkům se nesmí nic stát, protože jsou pod americkou kontrolou.

Zdroj: https://www.krajskelisty.cz/plzensky-kraj/okres-plzen-mesto/13086-americane-si-pocinali-v-roce-1945-na-nasem-uzemi-prinejmensim-podivne

6 10
možnosti
Foto

Umberto Ecco kdysi napsal, že dnes se nemusí nic utajovat, stačí když se do světa vypustí množství polopravd a že kdyby někdo náhodou tu pravdu hlásal tak bude považován za blázna.Společnost není řízena a ovládána pravdou, ale virtuální realitou – tím co je kdo ochoten za pravdu považovat. Například to, co napsal Arnold Lička.

10 4
možnosti

V Plzni vítaly "convoy of freedom" jedna z vítajících měla v jedné dlani praporek USA a Německa. Znamená to, že Plzeň osvobodili Němci a Američané?

6 2
možnosti

Jste si jist, ze to nebyl belgicky praporek?;-D

8 0
možnosti

Tak se zde zcukla ta Sovětská klika ;-D tak pěkně slavte tatíčka Stalina a hrdinné komunisty Rv

9 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS