Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

raz

14. 7. 2012 15:51
Velmi vtipné - KARMA

Ale v posledním odstavci se mýlíte. A ze stejného omylu vychází dosti rozšířený názor podněcující strach například poslanců VV a jejich odpadlíků, že pád vlády se rovná automaticky nové volby. To není zdaleka pravda!

Zjednodušeně: Vládě nebude dána důvěra a premiér  dá do rukou prezidenta demisi celé vlády. Prezident se rozhodne zda pověří sestavením nové vlády Nečase nebo někoho jiného. Ten předloží návrh na sestavní nové vlády (když bude  Nečas osvícený tak bez Drábka a Kalouska), prezident odsouhlasí a Nečas požádá Sněmovnu o důvěru. Když důvěru dá, tak Nečas bude vládnout s novými členy dál, když ne tak se procedura opakuje. Až když se to po několikrát důvěra v novou vládu nepovede, tak se sněmovna sama rozpustí a teprve pak  prezident vyhlásí termín nových voleb.

1 1
možnosti

mirni

14. 7. 2012 17:58
Re: Velmi vtipné - KARMA

ano mate pravdu,i tohle je jedna verze, jenze nezapomente ze dnes je mozne aby snemovna rozpustila sama sebe a nepotrebuje k tomu prezidenta... takze to je dalsi alternativa ktera by podle mne byla nejlepsi protoze jen premalovani vyvesniho stitu proste nestaci... chce to zmenu ve snemmovne , stare dinosaury konecne vysachovat, protoze tam nemaji co delat, lidi kteri uz jsou ve snemovne ctvrte obdobi a to jen diky tomu ze jsou na kandidatkach nahore  to je prece spatne!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS