Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Hlavne nezapomente na tech 1300 mrtvejch po sovetskem naletu na mladou Boleslav 9.5.1945. na Skodovku nedopadla jedna jedina bomba. vsechny do mesta.

1 0
možnosti
LJ

Jednotlivé operace se plánovaly na štábech a tam mj. brali v úvahu stav zásob. Měli plné sklady leteckých bomb, tak toho využívali. Asi považovali za rozumnější je hodit na nepřítele než je vozit zpátky přes oceán. Logika zodpovědných lidí v době války je jiná než v době míru.

0 0
možnosti
JB

J79i21r46i 65B69o94r

17. 4. 2018 9:41

Je kruté zemřít na konci války ale kde myslíte že byla ta hranice konce bombardování. V lednu 1945 nebo v únoru,nebo snad v březnu? Vždyť už bylo jasné že Německo prohraje. Vyčítat že při osvobození západních Čech padlo málo amerických vojáků je hloupý argument.

2 0
možnosti
PH

P22a88v89e14l 66H63e41k

16. 4. 2018 23:42

Děkuji panu Nigrinovi za jeho příspěvek, úplně poslední nálety nad Čechami provedlo letectvo Rudé armády 9. května dopoledne nad městy Úštěk, Mělník, Roudnice nad Labem, Libochovice a dalšími.

2 0
možnosti
VV

A na Mladou Boleslav, kde bylo obeti nejvic.

1 0
možnosti
Foto

Všichni byli obětmi války! Jinak nikdo nemohl vědět, kdy dojde ke kapitulaci Německa, proto argumentace několika týdny do jejího konce je velice zavádějící!

2 0
možnosti
VV

Ov sem jeste horsi je bombardovani ceskych mest den po kapitulaci Nemecka.

1 0
možnosti
Foto

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1523762-ceskoslovenske-tabu-na-konci-valky-zabijely-bomby-s-rudou-hvezdou

V zájmu objektivity jste mohl současně vzpomenout i na tyto události. Tam zahynuli také naši lidé.

3 0
možnosti
Foto

Podmínka kapitulace byla, že němec. jednotky ustanou v jakýchkoli přesunech, a okamžitě složí zbraně. Nedodržení těchto podmínek opravńovalo k útokům na ně. Jinak všechny tyto oběti stále připadaly na konto II.WW. Také je třeba si uvědomit, že ne všechny rozkazy byly ihned doručeny, aby byly okamžitě zastaveny akce, které stále byly v chodu, což se projevilo nejen v uvedeném případu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik