Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Plzeň byla americkou armádou nejen osvobozena, ale také zdecimována. Možná právě proto jsou tamnější oslavy tak nesmyslně bombastické.

6 14
možnosti
Foto

Sem tam nějaký rodič také tvrdí, že ratolesti je třeba řezat, aby pak překypovala vděčností za dobrou výchovu. Škoda každý rány, která padne vedle. Také se tomu říká stockholmský syndrom.

2 7
možnosti
AL

Oslavy se rozjíždí...

-----------------------------

Pěkné, vyrovnané a čtivé, ostatně ani nic jiného od tohoto autora jsem nečekal. :)

Karma! R^

---------- A teď něco zpoza hranic "krále Miroslava" ............

Tak už nás na sociálních sítích zase válcují pohrobci NKVD. Jenže nám Slavnosti Svobody už nikdo nevezme a pokud si u toho kryptokomunisté uženou vředy je to jejich problém. Prosím soudruzi .Vezměte si své příručky a výklady dějin a táhněte někam.

Zdroj: https://vracovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=712118

1 4
možnosti
AL

Stačí u vět váženého občana Vracovského místo komunistů dosadit kapitalisty a jako by se člověk vrátil o padesát let nazpět!

:-)

5 6
možnosti
AR

Jen podotknu, že na jaře 1945 Sovětská armáda vyhnala od nás německý nacionální socialismus a přinášela k nám komunistický bolševismus. Tedy opět totalitu. Ctím památku padlých vojáků Rudé armády na našem území, oni měli přesvědčení, že nás osvobozují. Nevěděli však jaké okupační záměry měl připravené Stalin a jeho naši poskokové s Gottwaldem v čele. A E. Beneš jim věřil, bohužel.!!

17 2
možnosti
JN

Zapomněl jste na takový detail, že o tom všem se Stalin dohodl už na Jaltě s těmi dalšími podrazáky, totiž pardon se spojenci.

Nějaký Gottwald nebo Beneš v tom sehráli roli méně než bezvýznamnou.

4 2
možnosti
JL

Píšete kupříkladu, že Američané v Německu zůstali a vytvořili si tam základnu. A hned se pouštíte do filozofování zda to bylo kvůli fašizmu nebo komunizmu. A zcela pomíjíte, že stejnou základnu si ve východní části Německa vytvořili Sověti. Proč?

Tyhle tendenční články nemají žádnou hodnotu.

17 0
možnosti
Foto

Mají. Dneska mají. Autor to evidentně ví. Pred dvaceti třiceti léty by tu on Plzeňak s timhle článkem nevylezl, protoze by to bylo na nakopnutí. Dneska si každý kdysi zalezlý zmetek zafilozofuje a ví, že bude mít slyšení. Z mnoha věcí viním našeho antiprezidenta, který sám devalvuje kdeco a místo vystoupení k lidem se spravedlivým pohledem na věc a citlivým zhodnocením věcí co neumenšují oběti žádné ze stran , v době překrucování a už i války, ho tyhle veci nezajímají...leští kliky a buduje na východě domnělý byznys. A pak hrdinných reportérů Nigrínů ráj.

17 10
možnosti
SN

:-) Pane autore, popsal jste to velmi pěkně a hlavně......bez ideologického zaujetí! Včera večer byla v TV 24 probírána historie ostravské operace. Už desítky roků tu žiju, památník v Hrabyni jsem také před léty navštívil.

Doporučoval bych některým Vašim oponentům podívat se na to z archivu. Díky za článek! R^R^R^

7 8
možnosti
Foto

Ta beseda zajímavá byla. Tento článek ovšem až tak ne. Příliš je tendenční až jednostranný:-/

5 1
možnosti
Foto

I52v95a59n 60M20a31r81e37k

5. 5. 2019 16:27

Není co dodat p.Nigrine. Karma . R^ [>-]. . . . . .Ale pište si, že to zde "pěkně schytáte" ;-(

4 3
možnosti
PB

Hezké. On řekne svůj názor a má pravdu. Vy mu dáte za pravdu a taky máte pravdu. Jiný má opačný názor a je to schytání.

9 0
možnosti
Foto

No...učit Vás mohl lásce a vlastenectví kde kdo...ale marná snaha tam, kde na to jeden hlavou a ani morálkou nemá...Jstli Vás ti, co Vám to všechno, co píšete, dali, dneska pokud žijí, věřím, že si na Vás obouvají špičatou botu.

7 6
možnosti
PB

Dost jednostranně pojatá "pravda".

Např. pokud porovnáváte činnost americké armády v NSR (že tam zůstala), nelze ji porovnávat s ČSR, nýbrž s Rudou armádou v NDR. Tedy se vás ptám: ta se stáhla po osvobození taky domů?

Anebo, že jsme byli 2-3 roky sví. Nebyli! Rusové u nás zanechali stovky tzv. poradců, což byli zpravodajští důstojníci NKVD, které komunisté dosadili na silová místa v politice, průmyslu a ozbrojených složkách. Tito poradci potom odvlekli od nás na 10 000 našich naprosto nevinných občanů do ruských koncentráků a podíleli se na politickém teroru, vraždách a zotročení naši země. Takže ano, dobyli nás silou.

18 2
možnosti
PB

A ještě jsem zapomněl: při osvobozování nás mohutně bombardovali taky rusové. Kdesi na Moravě dokonce rozšmelcovali vlastní jednotku slavící s místními na návsi osvobození jejich obce. Jiná bombardování ze strany američanů si Rusové dokonce sami objednali a vydupali jako nezbytná apod. Kecy o záměrném zničení Škodových závodů jsou na úrovni tvrzení, že Sověti Polsko v září 1939 nenapadli, ale naopak přijeli zachránit.

9 5
možnosti
Foto

že jste tohle neříkal před třiceti lety

8 2
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik